Wijst, water en watermolens

Inleiding


Wijstgebieden

Tekst


Klimaat adaptatie

Tekst


Watermolens

Tekst
Hierbij denken we aan:

- wijstgebieden

- vasthouden van water

- klimaat adaptatie

- Waterschap en provincie

- regionaal thema

- Waterverval

Routes


Breuken belevenroute

Breuken belevenroute

Gemert-Bakel

Tijdens deze route fietst u door de omgeving van Gemert-Bakel, een gebied dat zijn uiterlijk te danken heeft aan de Peelrandbreuk. Weten waarom juist hier een bedevaartsoord kon ontstaan, waarom dit zo’n ideaal gebied was voor kasteelbezitters en waarom het heel normaal is dat de beken hier roestbruin kleuren? U ontdekt het tijdens deze Breuken Belevenroute.


Bestaande locaties


Uden | Annabos

Pri no commodo meliore. Ei causae atomorum sapientem est, mundi quando persecuti ei vis. Sea clita discere principes ei. Cu hinc brute voluptaria pri, ea nec enim facer mediocritatem. Adhuc iudico disputationi ex quo.

Nieuwe initiatieven


Esperloop

Meer inhoudelijk verhaal. Dit komt op de doorklikpagina.

Herstellen Koordekanaal

Met het deelproject wordt beoogd om de ligging van de Peelrandbreuk en de Breuk van Milheeze te markeren en beleefbaar te maken. Dit kan door bijvoorbeeld het aanbrengen van een terreintrede, stuifduinen, vegetatie langs de breuklijn. Ook wordt het deel van het Koordekanaal dat nu met huisvuil is gedempt, weer in de oorspronkelijke situatie hersteld. Hiermee wordt dit onderdeel van de Peelraamstelling hersteld.

Optimalisatie Breuken Belevenroute

Met dit deelproject wordt beoogd om de bestaande fietsroute te optimaliseren. Samen met diverse stakeholders langs de route wordt gekeken hoe de route geoptimaliseerd kan worden. Concrete doelen bij dit initiatief: - Toegankelijk maken van de route voor basisschoolleerlingen - Verbeteren bewegwijzering - Vermarkten route, blijvend op orde (top 3 van de routes in Gemert-Bakel) - Optimaliseren app - Verbinden met de lokale economie

Invulling perceel Molenloop - Boekel

Samen met lokale organisaties wil de gemeente een plan maken om dit perceel in te richten. Uit de creatieve sessie zijn verschillende ideeën opgehaald zoals het aanleggen van een watermolen.