Fiets- en wandelroutes

Zeeland

Zeeland

Route Het akkerpad (route 16)

Een route van 13 km langs diverse biotopen, natuurgebieden, akkers, stuifduinen, bossen, wijstgronden en bebouwde gebieden. Het is een route langs wandelknooppunten en gemakkelijk in te korten.

Zeeland

Zeeland

Route Veldpad (route 18)

Een cultuur- en natuurgerichte wandeling van 9,5km door de bebouwde kom van Zeeland. Tussen akkers en weilanden, langs boederijen en door het gehucht ’t Oventje.

Uden

Uden

wandelroute berg en breuk

Een wandeling van 7km langs oa. de Bedafse bergen en de peelrandbreuk. De wandeling is in te korten en uit te breiden tot een route van 16 km. Op de korte route kom je langs een aantal plaatsen waar de peelrandbreuk goed te zien is.

Gemert

Gemert

Fietsroute “Langs de Peelrandbreuk”

Dit is een fietsroute van 45 km die aan de hand van fietsknooppunten is uitgezet. Het startpunt van de route is het Ridderplein 43, 5421CX in Gemert. Hier kunt u ook uw auto parkeren.
De fietsknooppunten die de route vervolgens aan doet zijn: 65-64-28-50-85-86-16-51-52-23-53-65.

Revennekes

Revennekes

Deze geocach loopt van noord naar zuid over de “Peelrandbreuk.”

Wijstcach

Wijstcach

Deze geocach is een geologische wandeling met een vleugje cultuur en natuur over één van de Peelrandbreuken, midden in Uden. Door een bijzonder stadsnatuurpark en oud boerenlandschap met haagsingels. Onderweg zijn alle kenmerken van de breuk zicht- en tastbaar. U gaat de breuk zien, voelen, ruiken en zelfs beklimmen!

De Esperloop

De Esperloop

Deze geocach, bij de Grotelsche Heide wandelroute, is een route van 8 km die is aangeduid met rode paaltjes. Tijdens de route wandelt u afwisselend door naald- en loofbos, heide en grasland met verrassende doorkijkjes.

De Peelrandbreuk (Bospark Bakel)

De Peelrandbreuk (Bospark Bakel)

Landgoed Bakel is een terrein van 35 ha aan de grens van Bakel richting Milheeze. Het landgoed is nu tijdelijk beschikbaar voor alternatief gebruik. Een werkgroep van dorpsgenoten wil dit landgoed nu inrichten als ‘tuin’voor Bakel. Geocache Werkgroep Bospark Bakel (GWBB) heeft op het landgoed enkele caches gelegd op rolstoelvriendelijke locaties.

Breuken belevenroute

Breuken belevenroute

Gemert-Bakel

Tijdens deze route fietst u door de omgeving van Gemert-Bakel, een gebied dat zijn uiterlijk te danken heeft aan de Peelrandbreuk. Weten waarom juist hier een bedevaartsoord kon ontstaan, waarom dit zo’n ideaal gebied was voor kasteelbezitters en waarom het heel normaal is dat de beken hier roestbruin kleuren? U ontdekt het tijdens deze Breuken Belevenroute.